Jumaat, 5 Disember 2014

RAHSIA PEMBERSIHAN KOLAM JIWA YANG PALING BERKESAN MENARIK REZEKI

ADAKAH ANDA ADA MENGELUH MASALAH REZEKI TAK CUKUP SEPERTI BERIKUT ?

# Bilalah nak kaya ni ?

# Hutang bertimbun bila nak bayar ni..orang dah minta-minta bayar tu...adeh!!

# Ada duit tapi selalu tidak cukup untuk disimpan, ada saja yang nak ena pakai DUIT ni

# Bilalah nak merasa rumah besar, kereta besar...anak-anak makin besar. DUIT makin tak cukup, tak larat menyewa dah.

# sampai bila nak makan gaji ni...masa dengan kelurga selalu terbatas, tak dapat nak luang banyak masa bersama mereka

# Macam mana nak kaya ni...letih dah kerja itu ini, berniaga itu ini, tapi tak kaya-kaya juga...Hutang makin bertambah-tambah lagi adalah.

SAYA ADA JAWAPAN UNTUK SEMUA MASALAH ANDA

BACA JAWAPAN DI LINK INI

 http://www.formularezeki.com/hop.php?ref=bisnessanta
EDISI 5 TERBAIK (BEST SELLER)

----------------“Formula terbukti berjaya untuk menarik rezeki yang melimpah ruah, kebahagiaan hati, kekayaan harta dan jiwa, serta keberkatan hidup di DUNIA dan di AKHIRAT”

SANGAT SESUAI UNTUK MEREKA YANG MEMPUNYAI PENYAKIT DI BAWAH:

1) DENGKI
2) SAKIT HATI DENGAN ORANG
3) CEMBURU
4) MURUNG
5) SEDIH
6) MASALAH KOMUNIKASI
7) LALAI
8) LUPA
9) TAK CUKUP DUIT

Jika dibaca penuh penghayatan

Sila KLIK link di bawah untuk maklumat lanjut

<<< http://www.formularezeki.com/hop.php?ref=bisnessantai >>>

Ahad, 21 Oktober 2012

Bersua kembali

Salam perniagaan....

Agak lama saya meninggalkan blog ini. Maklumlah batasan masa dan perubahan dalam hidup menjadikan blog ini bersawang tidak diupdate.
Minat berniaga masih terus menerus membara dalam diri.
Walaupun tidak aktif di online tp saya masih lagi menjalankan perniagaan secara offline.
Alhamdulillah rezeki Allah ni tak putus bagi sesiapa sahaja yang mencari dan berusaha.
Kadang kala rezeki itu bukan datang melalui keuntungan berniaga sahaja, Allah datangkan juga dari segi kesihatan yang baik, anak-anak yang baik dan dipermudahkan dalam segala urusan.

Untuk kesinambungan ini setakat ini dahulu.
Nantikan saya ada sesuatu yang menarik kepada peminat bolg ini....perkongsian perniagaan untuk keuntungan bersama.


Isnin, 11 April 2011

Sambungan..Nasib Baik Dan Kemewahan Hanya Datang Kepada Mereka Yang Mencari Peluang

Sudah tentu peladang yang pertama menemui apa yang dicari. Mengetahui potensi simpanan minyak tersebut, beliau menawarkan untuk membeli ladang sahabatnya, dan sahabatnya menerima dengan senang hati. Anda mungkin dapat meneka siapa yang akan menjadi jutawan satu hari nanti.

Sebabnya ramai orang yang tidak mengambil peluang ialah kerana suka bertangguh dan tidak bersedia. Kita sedia tahu bahawa memang mudah untuk memikir terlebih dahulu dan biarkan peluang berlalu pergi daripada menerima cabaran untuk menukar peluang tersebut ke arah kejayaan. Kebanyakan kita berada dalam keadaan selesa, takut mengambil tindakan yang mendatangkan susah. Kita memerlukan motivasi untuk melakukan sesuatu, contohnya membuktikan bahawa kita boleh melakukan sesuatu atau dipengaruh oleh seseorang yang telah berjaya.

Mengapa seorang boleh melihat peluang dan yang lainnya tidak? Ini adalah kerana ornag tersebut mencari peluang. adakah kerana nasib kereta nasional proton menjadi kereta utama di Malaysia, adakah kerana nasib seorang penulis dapat menjual buku yang laris daripada seorang lagi tidak pernag menulis satu perenggan pun?
Fikirkanlah semuanya bermula dari langkah awal kita menilai peluang yang datang.



Selasa, 5 April 2011

Nasib Baik Dan Kemewahan Hanya Datang Kepada Mereka Yang Mencari Peluang

Mereka yang mendapat pendapatan tinggi biasanya dikatakan bernasib baik. Kebenarannya ialah nasib baik adalah untuk semua orang. Walaupun yang bernasib baik semestinya seseorang yang berusaha.

Sebagai contoh, terdapat dua peladang di Texas yang tinggal berjiran. Kedua-dua ladang tersebut mempunyai simpanan minyak yang banyak tetapi kedua-dua peladang tersebut tidak mengetahuinya. Satu hari kedua-dua peladang tersebut membaca suratkhabar yang mengatakan satu simpanan inyak telah dijumpai lebih kurang 200km dari ladang mereka. Seorang daripada peladang tersebut membuat kajian dan mengupah geologist untuk memeriksa jenis tanah yang ada diladangnya. Peladang seorang lagi langsung tidak mengambil peduli, percaya bahawa nasib tidak pernah mamilihnya - ianya tidak pernah ada sebelum ini, jadi mengapa ia berubah sekarang?

Ikuti sambungannya nanti... saya tak sempat nak taip..tunggu...!!!

Khamis, 24 Mac 2011

5 Sebab Gagal Menjana Kekayaan

by mnizam (Jutawan Automatik)

Saya akan dedahkan 5 sebab mengapa ramai orang yang
tidak akan menjadi kaya… dan bagaimana anda tidak
menjadi salah salah seorang daripada mereka.

Apabila anda tahu tentang rahsia ini dan buat apa
yang mereka telah lakukan, anda akan menjadi seperti
mereka. Sebaliknya, jika anda tidak faham dan buat apa
yang mereka tidak lakukan, anda tidak akan kaya.

Konsepnya cukup mudah tapi itulah hakikatnya.

Selepas mengetahui 5 sebab ini, hidup saya mula berubah.
Dan sekarang giliran anda pula. Berikut adalah 5 sebab
mengapa ramai orang susah untuk menjadi kaya dan
bagaimana anda tidak menjadi seperti mereka!

No.1 : Menunggu Untuk Bermula

Hampir semua orang tidak mahu menunggu untuk berjaya. Tetapi,
pada masa yang sama, mereka sanggup menunggu untuk mula
melangkah ke arah kejayaan.

Nampakkah anda masalahnya disini?

Lagi lama anda menunggu untuk bermula, lagi lama untuk anda
buat duit online, kejayaan dan gayahidup yang anda mahukan.

Ramai orang yang menunggu sehingga semuanya sempurna sebelum
mereka bertindak. Oleh sebab itu, mereka tidak akan bergerak
dan tidak akan mendapat ganjarannya.

Tiada perlumbaan yang akan dimenangi (atau diakhiri) oleh
seseorang yang tidak melepasi garis permulaaan.

Jangan menunggu untuk bertindak. Mulakan hari ini dengan
melangkah ke arah kejayaan.

No.2 : Ilmu Kewangan Yang Teruk

Kunci kekayaan terletak kepada pemahaman tentang aset dan
liabiliti.

Perbezaanya saya ringkaskan disini: Aset adalah sesuatu yang
masukkan duit kepoket anda. Hutang pula ialah sesuatu yang
keluarkan duit dari poket anda.

Aset : Wang masyuk
Liabiliti: Wang keluar

Ramai orang yang berfikir bahawa rumah, kereta dan harta
benda adalah aset mereka.

Tetapi, yang sebenarnya ialah hampir semuanya menyebabkan
anda keluarkan wang dari poket anda. Mereka MAHUKAN wang
daripada anda. Mereka tidak BERIKAN anda wang.

Oleh itu, daripada definisi diatas, semuanya itu adalah
liabiliti = hutang!

Bila anda mempunyai wang yang banyak MASUK daripada
aset yang sebenar daripada wang yang KELUAR untuk
membayar liabiliti, anda akan bebas dari segi kewangan.

Hanya terdapat satu cara untuk anda lakukannya. Dan ianya
membawa kita kepada…

No.3 : Fokus kepada pendapatan aktif daripada pasif

Salah seorang jutawan yang saya kenali pernah memberi
nasihat dengan selamba. Beliau berkata “Jika anda
tidak buat duit semasa tidur, anda tidak akan kaya.”

Pendapatan aktif adalah gaji yang anda dapat daripada
bekerja. Anda bekerja sejam dan mendapat bayaran untuk
sejam bekerja dan sampai disitu sahaja.

Pendapatan pasif ialah anda bekerja sekali sahaja tetapi
terus mendapat bayaran tanpa putus daripada kerja yang
tidak lagi anda lakukan.

Dengan membuat pelaburan atau mencipta aset sebenar yang
memberikan pendapatan pasif kepada anda adalah tiket untuk
anda menuju kekayaan.

No.4 : Tidak faham atau tidak gunakan sistem buat duit

Sistem buat duit ialah sesuatu aktiviti yang boleh buat duit
untuk anda tanpa perlu kerja. Dengan lain perkataan, ianya
satu sistem yang buat duit secara automatik.

Aset yang sebenar hanyalah satu sistem atau yang berkait
dengannya.

Selepas anda mencipta atau gunakan satu sistem buat duit,
tiada had berapa banyak duit yang boleh anda perolehi.

Dengan menjadi pakar kepada sistem duit akan membawa
kekayaan diluar dugaan anda.

No.5 : Tidak cukup sabar dan tiada keazaman

Untuk menamatkan apa juga perlumbaan, anda mesti memecut
daripada garisan permulaan dan mengikut terus sehingga
ke garisan penamat.

Ramai orang yang mencipta kegagalan mereka samada tidak
bermula langsung atau tidak tamatkan, atau kedua-duanya
sekali.

Untuk menjana kekayaan, berjaya dan hidup bahagia anda
mestilah mempunyai kesabaran dan keazaman untuk tiba
ke garisan penamat. Anda bukan sahaja perlu bermula,
tetapi mesti tabah mengharungi semuanya.

Bunyinya mungkin sudah jelas, tetapi ianya masih menjadi
punca kegagalan sesorang.

Sebab itulah jika anda sanggup menyertai 5 peratus
mereka yang mengikut 5 perkara diatas, anda mempunyai
peluang yang besar untuk menempa kejayaan dan kemewahan.

Ianya cukup mudah… anda perlu membuat keputusan untuk
mengikut perkara diatas dan lihat perubahan pada hidup
anda nanti. Tetapi, jika tidak, seperti kebanyakkan orang
lain anda tetap seperti sekarang, sama seperti dulu.

Demi Kejayaan Anda,

Mohd Nizam

Ahad, 20 Mac 2011

Buat Duit Dengan Facebook – 5 Rahsia DiBongkar!

by mnizam

Buat Duit Dengan Facebook Cara Senang!

Dengan meledaknya laman web sosial seperti Facebook, ramai usahawan dan peniaga bertanya soalan cepuemas “Bagaimana buat duit dengan facebook?”. Dengan jutaan orang diseluruh dunia membuka dan melihat akaun facebook mereka setiap hari, dan dengan jumlah orang yang begitu padat sudah tentu ada cara untuk buat duit dengan facebook bukan?

Apabila anda membuat keputusan bahawa Facebook adalah salah satu strategi utama untuk anda memasarkan perniagaan, prinsip utama perniagaan yang perlu kita ketahui ialah orang biasanya lebih suka membeli dengan orang yang mereka tahu, suka dan percaya. Keduanya mereka yang melawat facebook adalah orang yang mahu bersosial dan tidak suka membeli membuta tuli. Anda perlukan strategi untuk menjual kepada warga facebook.

Dibawah ini dibongkarkan 6 rahsia buat duit dengan facebook yang ramai orang tidak tahu

1) Gambar Profile Anda – Pastikan gambar photo anda kelihatan profesional dengan cahaya yang terang dan jelas. Pastikan pakaian anda bersesuaian dengan bisnes yang anda jalankan. Gambar yang selekeh akan menjejaskan imej bisnes anda.

2) Tambahkan kawan di network anda - Anda perlu menambahkan kawan secara konsisten. Caranya ialah dengan pastikan bahawa mereka berminat dengan apa yang anda tawarkan. Jika anda menjual tudung, pastikan kawan-kawan anda berminat dengan fesyen tudung anda. Facebook agak tegas dengan berapa ramai orang yang boleh anda tambah sehari. Untuk selamat, pastikan tidak lebih daripada 20 orang sehari.

3) Sertai dan Berinterksi dalam grup – Sertai grup facebook dan berkomunikasi dengan ahli didalamnya. Pastikan grup anda bersesuaian dengan produk anda. Berikan sesuatu yang bernilai seperti maklumat khusus kepada mereka dengan percuma. Ini akan menjadikan anda sebagai pakar dan mudah untuk menjual.

4) Kemaskini status – Status terkini akan menjadi senjata penting bahawa anda memberikan sesuatu kepada network anda. Berikan link kepada artikel atau video yang boleh menolong prospek anda menyelesaikan masalah mereka. Apabila mereka melihat anda bersungguh-sungguh memberikan sesuatu yang berharga sudah pasti tiada halangan untuk mereka membeli produk anda kelak.

5) Cipta Fan Page – Ianya cukup mudah. Disini anda boleh menawarkan maklumat tentang bisnes anda. Cuba untuk tidak menjual terus, tetapi berikan maklumat bernilai untuk pelawat sebanyak mungkin. Agak malang jika pelawat yang tiba di Fan Page anda penuh dengan link jualan dan maklumat yang tidak sesuai.

Jadi mahu buat duit dengan facebook, ianya menjadi lebih mudah jika anda laksanakan 5 rahsia diatas. Sahabat saya menjana tidak kurang RM100 sehari dengan menjual tudung ekslusifnya difacebook. Dengan gambar tudung yang menarik dan harga yang berpatutan, sahabat saya tidak susah untuk menjual produknya difacebook.